Sportska gimnastika kao bazična sportska grana izrazito svestrano utiče na psihosomatski status čoveka. Bogatstvo kretanja i položaja u vežbanju na spravama, uz insistiranje na pravilnom držanju tela, omogućava onome ko ih upražnjava, da uz dobru fizičku pripremljenost, stvori ogroman fond motoričkog znanja sa širokim spektrom transfera u druge sportove. Gimnastička tradicija i ozbiljnost ovog sporta nalažu disciplinu, red i rad, tako da su izuzetan vaspitni operator dece i omladine.

Razvojna gimnastika ima brojne prednosti u odnosu na druge sportove i predstavlja dobru osnovu za dalji odabir sportova po želji deteta u kasnijoj dobi. Kao bazični sport, gimnastika je pogodna za decu od najranijeg uzrasta, kojoj pruža mogućnost da razviju svoje telo i izrastu u zdrave i jake mlade ljude. Angažujući telo vežbača u celini, razvojna gimnastika jača i oblikuje mišiće pojedinca i čini ga spremnim za brojne izazove.

Pored fizičkog razvoja, gimnastika deluje pozitivno i na psihički razvoj dece. Vežbe putem kojih se od dece traži da unapred isplaniraju svaki svoj korak utiču na njihovu moć percepcije i svesti o svojim mogućnostima. Brojne motoričke veštine se kombinuju sa sposobnostima kao što su snalažljivost, okretnost, fleksibilnost i koordinacija pokreta, čineći telo vežbača naizgled bestežinskim i izuzetno gipkim.

Razvojna gimnastika podstiče decu da od malih nogu budu aktivna i da se bave sportskim aktivnostima, da razvijaju svoju mišićnu snagu i formiraju zdravo i jako telo. Bavljenje gimnastikom utiče na to da deca izgrade svoju ličnosti, steknu samopouzdanje i saznaju koliku snagu poseduju. Zahtevne vežbe, čine da gimnastičari sa izuzetnom lakoćom prkose gravitaciji i pomeraju granice svojih mogućnosti.

Redovno bavljenje sportskom gimnastikom stvara kod dece osnovu za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, kao i dobre radne sposobnosti. Razvojna gimnastika unosi deci osećaj odgovornosti, samouverenosti i saosećanja prema drugima. Takođe veoma pozitivno deluje na pojavu depresivnih stanja i daje deci jasnu sliku o ispravnim i lošim postupcima.

Cilj programa je navikavanje na telesno vežbanje i razvijanje želje i potrebe za istim. Program se sprovodi kroz procese razvojne gimnastike sa zanimljivim sadržajima (vežbama) koji zamenjuju konvencionalni pristup u vidu krutih i jednoličnih vežbi, jer deci vežbanje treba predstaviti kao sastavni deo dnevnih obaveza. Kroz elementarne igre, vesele poligone, vežbe iz akrobatike, na trambulini i vežbi na spravama, deca dobijaju odgovarajuće stimuluse u najbitnijim (senzitivnim) periodima za razvoj motorike. Ukoliko se izostave neophodni stimulusi koji se dobijaju putem vežbanja u senzitivnim periodima (periodi koji su najpogodniji za razvoj motorike), nemoguće ih je nadknaditi u kasnijem životnom dobu.

Ovo stanovište je povod u kojem želimo da prikažemo svu neophodnost upražnjavanja i pohađanja treninga razvojne gimnastike.

Treniranje se odvija po ciklusima nakon kojih slede testiranja kako bi se stekao uvid u postignuto.

Pojedinačni trening se sastoji iz vežbi oblikovanja koja pozitivno utiču na pravilan telesni razvoj (pravilno držanje tela, stvaranje osećaja položaja tela u prostoru-kinestezija, i dr). Zatim, slede sadržaji kojima se rešavaju zadaci koji razvijaju biomotoričke sposobnosti (snagu, brzinu, izdržljivost, gipkost I koordinaciju) kroz poligone i vežbi na spravama. Ovakvim sadržajem I sredstvma se izbegava monotonija vežbanja a razvija motivacija i navika treniranja.

Primenjuju se razni oblici elementarnih igara, kojima se utiče na razvoj socijalizacije dece i osećaja pripadnosti.

TERMINI TRENINGA

Odluči na osnovu iskustva. Kako da znaš da je Win Fitness pravi za tebe? Da bi znao da mi imamo ono što tražiš –
treninge koje ćeš obožavati, pravu atmosferu ili ambijent u kom ćeš se osećati prijatno – moraš da probaš.
Čak ni iskustva drugih ljudi ne moraju biti dovoljna. Potrebno je da svojim očima vidiš i svojim čulima osetiš.
Tada ćeš znati.

Moje ime je
Vesna Prokić

Ja sam profesor sporta i fizičkog vaspitanja-master i master sportske medicine sa fizikalnom terapijom. Sa mnom ćete izgubiti kilograme, zategnuti svoje mišiće i oblikovati ih baš po Vašoj meri.

Zajedno ćemo promeniti i poboljšati kvalitet i stil Vašeg života i bićete najbolja verzija sebe. Čekam Vas.

Pratite me na Instagramu i Facebook

KONTAKT

Naš tim je tu da odgovori na sva vaša pitanja i predloge. Kontaktirajte nas na navedeni email ili broj telefona ili popunite kontakt formu. Ne zaboravite, prvi trening je besplatan!

ADRESA

Arsenija Čarnojevića 49
22000 Sremska Mitrovica

TELEFON

+381 63 513672

EMAIL

fitnesscentarwin@yahoo.com

WEBSITE

www.winfitnescentar.com

PITAJTE NAS

Odgovorićemo na sva Vaša pitanja.

POŠALJITE NAM PORUKU

KONTAKT INFORMACIJE

Arsenija Čarnojevića 49
22000 Sremska Mitrovica
+381 63 513672
fitnesscentarwin@gmail.com

Ukoliko imate predloga kako da budemo još bolji pošaljite nam e-mail i uskoro ćemo stupiti u kontakt.